Στις 7/12/2021, μια ευκαιρία απόδρασης από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα δόθηκε στους μαθητές και στις μαθήτριες της Δ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ινάχου μέσω της εκπαιδευτικής εκδρομής . Μια απόδραση εποικοδομητική, αφού τα παιδιά ενημερώθηκαν, έδρασαν και ευαισθητοποιήθηκαν πάνω σε ζητήματα σημαντικά , όπως είναι η Κυκλοφοριακή Αγωγή και η Ανακύκλωση.

Πρώτη στάση έγινε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής . Εκεί τα παιδιά ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του προγράμματος και τον αστυνομικό της Τροχαίας για τη σωστή κυκλοφοριακή συμπεριφορά, τη σήμανση και τους κανόνες που πρέπει να τηρούν ως πεζοί, ως ποδηλάτες , ως επιβάτες οχήματος και ως μελλοντικοί οδηγοί.

Στη συνέχεια οδήγησαν ποδήλατα ακολουθώντας τον ΚΟΚ κι έμαθαν να κινούνται με ασφάλεια στο δρόμο με το ποδήλατό τους. Τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό κι ενδιαφέρον στο πρόγραμμα «Ασφαλής μετακίνηση στο Ναύπλιο» και στο τέλος της εκπαίδευσης οι μικροί οδηγοί πήραν και το «δίπλωμα τους» !

 

 

Δεύτερη στάση έγινε στο Σπιτάκι της Ανακύκλωσης. Στόχος  της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για την ανταποδοτική  ανακύκλωση, η ευαισθητοποίηση και η ενεργή  συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης .

 

 

Εκεί οι μαθητές, αφού ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο για  τη δράση αυτή, ανακύκλωσαν πλαστικές και μεταλλικές συσκευασίες που είχαν μαζί τους. Άλλωστε όπως λέει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο  «Στην Ανταποδοτική Ανακύκλωση είμαστε όλοι συμπαίκτες!!!».

Τέλος, δωρίσαμε την αξία  των συσκευασιών που ανακυκλώσαμε στον φιλανθρωπικό οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».